Skip to content
Etusivu » Blogi & Uutiset » Etelä-Karjalan hyvinvointialueen ensimmäinen työpaja

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen ensimmäinen työpaja

Nuorten paino hallintaan hanketiimi järjesti Etelä-Karjalan hyvinvointialueen Ekhvan ensimmäisen työpajan huhtikuun loppupuolella Lappeenrannassa. Työpajatyöskentely perustui systeemisen palvelumuotoilun prosessiin. Moniammatillisessa työpajassa lähdettiin esittäytymisen jälkeen tarkastelemaan ja täydentämään Raision työpajoissa tehtyä toimijakarttaa. Toimijakartta herättikin vilkasta keskustelua mm. liikunnan merkityksestä ja liikuntaharrastusten mahdollistamisesta nuorille. Moniammatillinen työpaja tuotti myös ajatuksia erilaisten harrastusmahdollisuuksien tarjoamisesta kaikille lapsille ja nuorille.

Nuoren ylipainoon liittyvät psykologiset tekijät sekä tunnesyöminen herättivät paljon keskustelua. Nuorten painon hallinnassa nostettiin merkityksellisenä esille myös perheen rooli ja perheen pitkäjänteisen tukemisen merkityksen silloin kun tavoitteena on elämän eri osa-alueiden pitäminen tasapainossa.

Työpajassa edettiin ideoimaan sitä, miten erilaisia palveluita tuottamalla kouluympäristössä voidaan tukea nuoren tavoitteita, sitä mitä nuori haluaa saavuttaa ja mitä hyötyjä hän voi saada.

Toukokuun lopulla Etelä-Karjalassa järjestettävässä toisessa työpajassa jatketaan nuorten painon hallinnan tukemisen toimintamallin kehittämistä.